You are here: Home News De cutting edge van technologie en kunst op DEAF2012
Category:
Festival News

/
Posted on:
10.05.2012

De cutting edge van technologie en kunst op DEAF2012

[Dutch] Arie Altena, archiefredacteur voor V2_, en curator van het Sonic Acts Festival in Amsterdam, blogt over DEAF2012 voor Rotterdam Festivals.

 

Op woensdag 16 mei is het eindelijk weer zover, dan begint DEAF2012, The Power of Things. Het zwaartepunt van het festival ligt in het eerste weekend – tot en met zondag 20 mei, de tentoonstelling loopt door tot 3 juni. Eindelijk weer een kans om je in Rotterdam – bij onder andere V2_., het voormalig postkantoor, het CBK en de Gouvernestraat – een paar dagen onder te dompelen in de laatste ontwikkelingen in Augmented Reality, Wearable Technology, en andere ‘cutting edges’ van technologie en kunst.

AR, DIY, WT
Ik verheug me op de kijk achter de schermen van het onderzoek van kunstenaars die met de nieuwste technologie werken. Dat kan bij de presentaties over de maatschappelijke impact van Augmented Reality, over ‘craftmanship’, DIY en Wearable Technology, over materialiteit en interactie. Misschien ben ik nog benieuwder naar het debat, met sprekers op het programma als Julian Oliver, Mika Satomi, Jae Rhim Lee, en Bernard Foing (een wetenschapper die bij de European Space Agency werkt) kan ik me niet anders voorstellen dan dat er een interessante en wellicht spetterende discussie zal plaatsvinden.

Vital Beauty
Maar het meest kijk ik uit naar het allereerste programma-onderdeel: het symposium Vital Beauty. Dat vindt al op woensdag plaats, bij uitzondering in Amsterdam. Pas na afloop opent het festival ‘echt’ in Rotterdam. Een goeie manier om nog wat meer Amsterdammers naar Rotterdam te lokken. Vital Beauty gaat over het belang van schoonheid in de 21ste eeuw. De ideeën uit twee recent bij V2_ verschenen boeken liggen ten grondslag aan het symposium. The Sympathy of Things van Lars Spuybroek en Van beeld naar interactie van Arjen Mulder. Beide boeken heb ik vorig jaar met grote interesse gelezen.

 

Lees het volledige bericht op de website van Rotterdam Festivals

 

De cutting edge van technologie en kunst op DEAF2012
image: hylozoic ground by Philip Beesley