You are here: Home Blog Nederland Labland, Florian Weigl

Nederland Labland, Florian Weigl

Medialabs zijn de werkplaatsen, ateliers en onderzoekslaboratoria van onze hedendaagse samenleving. Het zijn plaatsen waar kunstenaar, programmeurs, geeks, mediamakers hardwarebouwers, wetenschappers en theoretici met elkaar vorm geven aan technologische ontwikkelingen.

Virtueel Platform heeft labs in Nederland in kaart gebracht. En doopte, vanwege de grote hoeveelheid Nederland om tot Labland. Een publicatie van deze inventarisatie werd tijdens DEAF gepresenteerd.

Het boek
In een mooie publicatie komen100 medialabs samen: een enorme diversiteit. Misschien nog wel belangrijker is de online variant van het boekje. Daarbij is het mogelijk labs toe te voegen. Iets dat goed past bij het dynamische altijd veranderlijke e-cultuur landschap.

Je collega's
Voorafgaand aan de presentatie organiseerde Virtueel Platform ook een meet & greet. Uit hun onderzoek kwam namelijk naar voren dat alleen Amsterdam al een twintigtal labs rijk is. Vanwege de grote diversiteit en verschillende specialisaties kunnen de labs heel wat voor elkaar betekenen. Hoogtijd om een keer om de tafel te gaan of eindelijk eens een collega de hand te schudden waar je al jaren via de mail informatie uitwisselt.

Het resultaat was erg leuk. Open gesprekken over huidige projecten maar al snel ook over de toekomst, waar ongetwijfeld vruchtbare samenwerkingen uit voort zullen komen.

Bekijk het online overzicht of download de publicatie via www.virtueelplatform.nl/nederland-labland

Nederland Labland, Florian Weigl
Nederlands Labland