You are here: Home News Workshops voor iedereen van 8 tot 80 jaar (en ouder) tijdens DEAF2012!
Category:
Guest Writers

/
Posted on:
14.05.2012

Workshops voor iedereen van 8 tot 80 jaar (en ouder) tijdens DEAF2012!

[Dutch] Tijdens het DEAF2012 Open Stage Event PLANET M worden gratis workshops georganiseerd voor iedereen vanaf 8 jaar. Maak je eigen bewegende robot of maak een straattekening zonder stoepkrijt, potlood of stift! De workshops zijn gratis, inschrijven is niet nodig. Planet M vind je voor ‘Post’ aan de Coolsingel.

Tijdens DEAF 2012 is Planet M uitgerust met installaties, workshops en presentaties, interfaces en kunstprojecten. Er worden projecten gepresenteerd van onder andere Esther Polak & Ivar van Bekkum (Geotales), Kristina Andersen (Vibrobots) en Sander Veenhof.
Planet M heeft ook een interface op basis van de mediakunst-collectie van het NIMk (ruim 2.000 kunstwerken vanaf de jaren '70), en vormt een eerste, laagdrempelige introductie tot het beleven van mediakunst.

WORKSHOP VIBROBOTS

Eenvoudig robots leren maken? Dat kan! Van allerlei gerecycled materiaal zoals piepschuim en staal, tandenstokertjes en stof worden Vibrobots gemaakt. Door een motortje aan te sluiten op een batterij komt de robot tot leven. Aan het eind van de workshop krijgt iedereen zijn eigen, zelfgemaakte, bewegende robotje mee naar huis.


Waar: Planet M
Wanneer: Vrijdag 18 t/m zondag 20 mei
Tijden: van 13:00 – 17:00u  (doorlopend)

 

WORKSHOP GEOTALES

Straattekeningen maken zonder stoepkrijt, potlood of stift? Dat kan tijdens DEAF2012.
Meestal gebruik je GPS om te bepalen waar je bent of om de weg te vinden. Wij laten echter  zien dat een GPS route ook een tekening kan zijn. Het eindresultaat: een straattekening gemaakt zonder stoepkrijt, potlood of stift. Je tekening wordt geprint en in Planet M geëxposeerd. Uiteraard krijgt iedereen ook een exemplaar mee naar huis! De workshop is gratis toegankelijk van 13:00 tot 18:00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders.

Waar: Planet M
Wanneer: Donderdag 17 en vrijdag 18 mei.
Tijden: van 13:00 – 18:00u

 

Zie ook: http://deaf.nl/program/modules/open-stage-event-nimk-presents-planet-m

Workshops voor iedereen van 8 tot 80 jaar (en ouder) tijdens DEAF2012!
Vibrobots